Lørdag d. 12. marts 2016

Vejr:  En “grå suppe” prægede en noget kølig dag her i det vestjyske….først omkring kl. 15.30 tiden kom solen igennem og det blev alligevel en smuk afslutning på lørdagen. Vind var der forsat ikke meget af…det der var kom fra S (174) 3 m/s, om eftermiddagen drejede den lidt rundt og kom fra forskellige retninger. Først som sagt total overskyet 8/8, mens der om eftermiddagen kom blå himmel og sol. Sigt 3-15 km. Temperatur 0-3 grader.

I går aftes fik jeg besøg af de “vrede drenge/mænd” fra SU…..men de var faktisk slet ikke særlige sure……de var i rigtig godt humør…så vi havde en hyggelig fredag aften…hvor der blev skyllet et par “vaser” ned…da der skulle tages afsked med Bruun og Teo som havde taget deres 10 års tørn og nu var klar til at gå på “pension”… Sent på aftenen dukkede min redningsmand Søren Harding op med min pc´er – tak for din fantastiske hjælp, så værdsat.

Nå vi må heller frem til i dag….mens jeg gik og fik sat nettene op, spredtes SU-holdet ud over klitterne…. holdets mest fashion beviste samt stilikoner Ola Zulta og Rasi Dulut indtog klitterne i de nyeste farver fra Fjällräven og det virkede som om modedrengene tiltrak de bedste fugle…da de kunne berette om 2 trækkende Knareænder, hvilket var de første i år her på Hukket samt nok selvsamme Havørn og Vandrefalk fra de seneste dage….de rastede også ude på Hukket….det var stolte og smukke drenge der var glade for deres obs.

Ringmærkning var igen i dag helt til hundene…..der var ikke nogen småfugle i området….dog skal det lige nævnes, at om aftenen da vinden gik i ren V, så sad der pludselig 10 Sålsorte i haven….så måske det lover godt til de kommende dage.

Ringmærkning:  Jernspurv 1. Sålsort 2. I alt 3 fugle fordelt på 2 arter.

Vintergækker Blåvand marts 2016-1. Henrik KnudsenNu skal det ikke altid handle om fugle –  så jeg valgte at botanisere lidt og nød de smukke vintergækker under Ahornen i dag.

Eftermiddagen gik med at få opdateret alle vores obs  samt dagbøger, da vi havde været ned i en længere perioder, så det var godt at få ryddet op. Jeg havde også besøg af Kirsten Røjle…vældig hyggeligt og vi fik lige styre på lidt samfundsproblemer…..der er ikke det man ikke kan løse her på Blåvand Fuglestation.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog