Skærtorsdag d. 24. marts 2016

Vejr: Smukt morgen vejr og herefter vinddrejning og overskyet og til aften lidt regn… Vinden startede i ØNØ (70) 1 m/s, men efter et par timer drejede den i SV og tog lidt til og nåede op på 7 m/s. Dagen startede med rigtig god sigt 20 km, men om eftermiddagen kom der noget “biksemad” ind og det blev diset og sigten fald til 3-5 km. Vi havde haft en temmelig kold dag med ned til godt 3 graders frost. Men de lyse timer bød kun på plus 3-6 grader.

Denne smukke dag startede lidt irriterende, da først et net væltede og herefter knækkede en netstang, så åbningsrunden tog lige pludselig en hel time i stedet for de godt 20 minutter det normalt tager. Det gik jo heller ikke hurtigere, da der var frost i alle nettene… Men heldigvis dukkede min gode ven Michael Johansen op til en morgenobs og han var så sød lige at hjælpe med at få åbnet.

Dagens mærkning var en ganske hyggelig en af slagsen…da der heldigvis var lidt fugl at pille ud… Dagens hyppigste fugl var Solsort med 12 fugl og dagens mest spændende fugl var en Korttået Træløber. Med dagens 22 fugle i dag, fik jeg rundet 200 mærkninger i år.

Ringmærkning: Solsort 12. Fuglekonge 2. Topmejse 1. Blåmejse 2. Korttået Træløber 1. Stær 1. Bogfinke 1. Lille Gråsisken 2. I alt 22 fugle fordelt på 8 arter.

Korttået Træløber 2k+ Blåvand 24.03-2016-1. Henrik KnudsenDagens Korttåede Træløber var stationens tidligste fund nogensinde, der foreligger blot et tidligere marts fund fra 29. marts 2002. De andre 8 fund stammer fra april 1 og maj 7. Desuden første fund om foråret siden 2013 hvor der blev registreret 2 fugle.

Morgenobsen var også ganske god for Michael….jeg stødte til mellem runderne og Bent kom også lidt senere til, så Hukket blev fint dækket i dag. Mens vinden var i østlig retning skete der ikke så meget, men da den gik i SV kom der gang i fuglene, især lidt svømmeænder, hvor Krikand og Pibeand ankom i lidt større antal med hhv. 288 og 76 fugle. Ellers skal nævnes 57 nordtrækkende Storspover, som for de flestes vedkommende lige var nede og raste inden de tog videre mod nord.

Ellers rigtig mange påskeglade mennesker lagde vejen forbi i dag, bla. kiggede Lisbeth Christiansen, Michael Gammelholm, Per Olsen, Erik Overlund med familie..forbi… så rigtig hyggeligt.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog