Langfredag 25. marts 2016

Vejr: Dagen kunne opdeles i to slags vejr….Første halvleg bød på “småfuglevejrsfald” og anden halvleg på “turistvejr”… Nattens regn var næsten ophørt da jeg slukkede vækkeuret kl. 05.15…herefter stod den på 100 procent fugtdis og en sigt på mellem 500 m og 2 km, sigten var primært i den lave ende. Vinden kom fra S og SV (202) 5-8 m/s kraftigst om morgen…Omkring kl. 14 var det så turisternes tur til at blive glade, vinden gik i N (338) og tog atter til 7-8 m/s og der kom en smuk opklaring der bød på blå himmel med masser af sol og sigten røg op på 15-20 km. Temperatur 5-7 grader dagen igennem.

Jeg havde en herlig dag her på Hukket, især da vejret var dårligst !!!…Endelig fik jeg det fald af især Solsorte jeg så længe havde sukket efter….og noget overraskende var der også rigtig mange Fuglekonger. Solsortene dominerede især i de første timer, herefter tog Fuglekongerne over. Mellem de mange Solsorte der hoppede rundt langs P-pladsen og Fyret, kunne der også ses en del Vindrosler samt nogle få Sangdrosler og 4 Sjaggere og en enkelt Misteldrossel. Så der var godt liv i nettene og det var der lige frem til opklaringen fra N kom, så var det sjove slut. Efter lidt overvintrende Gransangere denne vinter, kom der endelig en rigtig trækfugl til og mon ikke Gransanger fra nu af bliver daglig…

Sjagger 2k hun Blåvand 25.03-2016-1. Henrik KnudsenDagens største småfugl i hånden var denne skønne Sjagger som blev fanget i F7 i Fyrhaven…

For nogle dage siden da der også var lidt Solsorte var kønsfordelingen cirka 50/50, mens der i dag var lidt mere overvægt i hannerne. Hos Fuglekongerne var der blot en enkelt hun i mellem…Det var i øvrigt en ganske fint dagstotal (28) for ringmærkede Fuglekonger på en dag om foråret. Dagen bød også på årets første aflæsning af en udenlandsk mærket fugl, da en Solsort 2k han med engelsk ring blev kontrolleret.

Ringmærkning: Rødhals 10. Solsort 14. Sjagger 1. Vindrossel 6. Gransanger 1. Fuglekonge 28. I alt 70 fugle fordelt på 6 arter.

Eneste fugleornit der trodsede det dårlige vejr var Thyge Enevoldsen, som var på Hukobs samt med på nogle netrunder. I disen havde han 42 Mørkbugede Knortegæs.

Det var så slut på en herlig forårsdag hvor småfuglene endelig begyndte at ankomme i nogle antal der fik smilebåndet den rigtig vej…..ser frem til de kommende dage.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog