Torsdag d. 31. marts 2016

Vejr: Smuk dag med NV (297) 5 m/s, dog stigende over middag 10 m/s…hvor solen næsten bestemte hele dagen, der kom blot to byger ind før solopgang og en mindre en om eftermiddagen….Selv om vinden kom fra et koldere hjørne føltes det ikke så koldt alligevel, solen er heldigvis begyndte at spille med musklerne.. og temperaturen kom op på 6-8 grader. Sigt 25 km.

Især først på dagen var det herligt at være udenfor i det smukke vejr, det var også her der var flest fugle og ringmærkningen gik bedst. Der var især ankommet lidt drosler og jeg fik fanget hhv. 3 Sangdrosler og 14 Solsorte, på nær en var alle Solsorte 2k fugle og der var blot 2 hanner imellem. En lille status på foråret her efter den første ringmærkningsmåned er gået viser 380 fugl, hvilket er noget mindre end sidste år hvor vi fangede 450 fugle…dog er vi samlet oppe på 447 fugle, da februar bød på 67 fugle, så alt i alt det samme som sidste år pt. Grunden til den noget dårligere marts i forhold til 2015, må nok tilskrives, at det har været utrolig koldt med nattefrost i de første 3 uger, hvilket nok ikke motivere fuglene alt for meget….Desuden var sidste års ynglesæson nok heller ikke så god, da sommeren var våd og kold…Solsort og Fuglekonge stod for størstedelen af fuglene, således blev der bla. ringmærket 100 Fuglekonger (55 i 2015)…Ikke overraskende bød marts ikke på de store hits, men 3 udenlandske aflæsninger er ganske pænt.

Ringmærkning; Jernspurv 4. Rødhals 1. Solsort 14. Sangdrossel 3. Gransanger 1. Fuglekonge 3. Lille Dompap 1. I alt 27 fugle fordelt på 7 fugle.

Geng Blåv 29.03-2016 012kopiMon ikke vi kan tåle et billede mere af en af mine ynglingsfugle…………………………..

Luftrummet var meget stille i dag, ikke særlig mange fugle gav lyd fra sig, men mon ikke de stigende temperaturer byder på lidt flere fugle de kommende dage…Flere folk stak næsen forbi i dag, bla. var Henrik Brandt på jagt efter en Rødtoppet Fuglekonge, men desværre for ham var dagens to fugle kun fremme før han kom og efter han var kørt igen…begge var i øvrigt 2 af de ringmærkede fra d. 29. marts. I dag havde vi et af vores faste møder, hvor vi igen fik snakket igennem hvordan vi skal arbejde videre på at udvikle vores fantastiske Fuglestation.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog