Lørdag d. 9. april 2016

Vejr:  En dg med det herligste forårsvejr man kan ønske sig….Ikke meget man mærkede til vinden som blot lå på 4 m/s fra SV (240), i løbet af dagen arbejdede den sig over i SØ….. Solen skinnede hele dagen, fra en himmel med lidt skyer, dog kom der et mere udbredt skydække ind om eftermiddagen 4-6/8. Sigten lå på 20 km….mens temperaturen gik fra 6 til lige knap 10 grader.

Efter den herlige dag i går…så var der jo lidt forventninger til ringmærkningen i dag også….og selv om tempoet virkede lidt mere moderat, så nåede jeg næsten samme antal som i går….der manglede blot en enkelt så var “kampen mellem fredag og lørdag” endt uafgjort. Nøjagtig som i går fik jeg igen i dag 12 Fuglekonger, de måtte dog dele første pladsen i dag med Gransanger som også endte på 12 fugle….. det var dobbelt op for den art i forhold til i går.

Ringmærkning: Hvid Vipstjert (alba) 1. Gærdesmutte 3. Jernspurv 2. Rødhals 6. Solsort 1. Munk 1. Gransanger 12. Fuglekonge 12. Skovspurv 2. Bogfinke 2. Grønirisk 1. I alt 43 fugle fordelt på 11 arter.

Jeg havde selskab af Michael Gammelholm på en del af runderne i dag og når vi ikke lige ringmærkede fik vi lusket en del rundt…. det gav bla. årets første Stenpikker….langt om længe…Derudover sås den 2. Landsvale i år… Hjemme på Stationen dukkede Lisbeth Christiansen op sammen med søn Alex og kusine Eva….de ville også gerne lige se en fugl og det fik de selvfølgelig lov til og vi blev alle belønnet med hjembagt chokoladekage for lidt fremvisning til unge kommende ornitter….herligt. Ellers forlod Per Bo os i dag….det var atter tid til at vende næsen hjem til Hillerød.

Om aftenen tog jeg en tur rundt på Hukket og Mosen….det gav 3 par Sortstrubede Bynkefugle samt en urolig han….så det lover rigtig godt for fremtiden. Endnu en Fjeldvåge eller evt. den samme som i går rastede i mosen….. På stranden fandt jeg en “mørk” Hvid Vipstjert som enten var en hybrid mellem Alba og Yarrellii eller en Yarrellii hun……kommentar modtages meget gerne….

Alba x Yarrellii Blåvand 09.04-2016-a. Henrik KnudsenAlba x Yarrellii Blåvand 09.04-2016-0. Henrik KnudsenDagens svære fugle var denne Alba x Yarrellii eller rene Yarrellii “hun” som rastede ved Sabinebunkeren……

Om aften var der kunne Eva Foss og undertegnede tilbage på Stationen.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog