Mandag d. 11. april 2016

Vejr: Mega flot vejr og vinden kom heldigvis ikke så kraftigt som DMI havde lovet. Vinden kom fra Ø (105) 5 m/s om morgen og nåede aldrig mere end 8 m/s en overgang….så i dag var jeg godt tilfreds. Solen skinnede fra en skyfri himmel….. og temperaturen sneg sig over 14 grader….dagen startede dog med 3.5 grad. Sigten 20 km.

Dagen blev meget bedre end jeg havde regnet med….da vinden aldrig fik den saft og kraft som jeg havde frygtet….Så det var en fornøjelse at få nettene op og det blev jo kun bedre af syngende Agerhøne og årets første Svaleklire trak henover mig…senere på dagen kom der i øvrigt endnu en trækkende nede over mosen…..lige henover Eva.

Mærkningen gik noget sjovere i dag end i går, dagen i dag bød på 35 fugle og fordelte sig på 11 arter….Der var mest gang i Rødhalsene som nåede op på 11 mærkede fugle….Årets først hun Munk dukkede op i dag….så nu har vi både “nonnen og sømanden”.

Ringmærkningen: Hvid Vipstjert (alba) 1. Gærdesmutte 1. Jernspurv 4. Rødhals 11. Munk 1. Gransanger 2. Fuglekonge 3. Musvit 1. Bogfinke 2. Gråsisken sp. 3. Stor Gråsisken 1. Lille Gråsisken 5.

Rødhals 3k+ Blåvand 11.04-2016-1. Henrik KnudsenDagens talrigeste fugl i “garnene” var Rødkælken

Gårsdagens Store Tornskade var forsat på plads….da den sad i “tornskade-busken” nede i mosen i de tidlige morgentimer og sang… Det er i øvrigt kun det 23. forårsfund herude fra…så en god fugl drengene fandt i går.

Ellers var der lidt forskellige håndværkere forbi i dag…..sidste hånd blev lagt på vores fine nye skorstene og derudover blev der målt op til det nye vindue der skal i døren. Eva kørte hjem til Esbjerg sidst på eftermiddagen…herfra skal der lyde en kæmpe tak for hjælpen med at få lært undertegnede en masse fine fototing på pceren.

HKn

Ps Glemte helt vores første dagsommerfugl i år…en smuk Dagpåfugløje oppe i Fyrhaven

 

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog