Onsdag d. 13. april 2016

Vejr…Giftigt…..gid det havde været i maj vi havde haft sådan en dag….BOOM… Nå men…en helt udsædvanlig stille dag, hvor vinden kom fra Ø (99) 4 m/s og om eftermiddagen ved 14´tiden gik den i NW og var meget svag. En diset dag, hvor sigten bølgede lidt frem og tilbage ude over havet 10-18 km. Temperaturen havde i løbet af natten været nede og “kysse” frysepunktet, så en kølig morgen der bød på 2.7 grader…den sneg sig op på knap 9 grader i løbet af dagen… Hele dagen temmelig overskyet 5-8/8, blot lidt sol i de tidlige timer. Over middag kom der lidt finregn fra tid til anden, men det var ganske stille.

Hitpulsen fik en tak op af i dag….da vejret bød op til dans med svag vind fra SØ og som senere ville gå i NW…..lige efter “biblen”…Så der blev drømt store tanker….mindst en Pileværling eller en Snefinke måtte der da dukke op…. Men bedst som man tror man er “Kloge-Åge”….så går det sjældent sådan, og for hver time der gik blev forventningerne sænket……Men på trods af der ikke dukkede nogen hits op var det en fremragende dag, hvor flere årsarter dukkede op….en længe ventet var Havternen som der rastede 8 af mellem 11 Splitterner ude på revler ved middagstid. Lige øst for stationen sad en af forårets smukkeste fugle…en Rødstjert han….en meget tidlig fugl set med “Blåvand Briller”..

Jeg havde en rigtig god dag i nettene, hvor jeg fik rundet 40 fugle….Højdepunktet var dog en aflæsning af en Jernspurv med Hollandsk ring…Fuglen var blevet ringmærket på den Hollandske Vadehavsø Vlieland d. 3. oktober 2015… Lidt pussigt fik jeg også tilbagemelding på  den Hollandske Rødtoppede Fuglekonge i dag, som jeg fangede sidst i marts i dag i år….den var utrolig nok mærket samme sted d. 18. oktober 2015.. Det var lige før jeg gik hen og blev lidt overtroisk med det Hollandske influx….og drømte lidt om en Rubinnattergal der som  bekendt har tilbragt hele vinteren på de bredgrader……

Ringmærkning: Gærdesmutte 2. Jernspurv 6. Rødhals 3. Solsort 1. Sangdrossel 1. Munk 3. Gransanger 4. Fuglekonge 10. Musvit 1. Stær 1. Bogfinke 2. Lille Gråsisken 6. Gulspurv 2. I alt 42 fugle fordelt på 13 arter.

Kaspisk Måge 2k. Blåvand 13.04-2016-1. Henrik KnudsenBlåvands (3). fund af Kaspisk Måge (2k) i april stod langt ude på sandrevlerne….De to andre stammer fra hhv. 2009 og 2013… Lidt underligt for vel begge fund drejer det sig hhv. om en adult og en 3k, da jeg vil tro 2k fugle må være de mest oplagte…især den adulte er lidt speciel, der findes i følge DOF-basen blot 2-3 fund af adulte fugle fra Jylland og ingen af dem er specielt veldokumenteret…..på banen DKU !!!!

I dag dukkede Rasmus Turin og Henrik Rask op og de valgte at snuppe en overnatning på fuglestationen.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog