Torsdag d. 14. april 2016

Vejr: Det bliver ikke meget bedre…den første rigtige dag i år…hvor foråret virkelig bankede på. Vinden var som i går ganske svag og kom om morgen fra Ø (84) m/s, omkring middag gik den så i SV og nåede kortvarigt op på 6 m/s om eftermiddagen. Solen skinnede for fuld skrue frem til omkring kl. 14, det blev herefter desværre afløst af havgus…Temperaturerne var også skønne i dag, dagen lagde ud med 5 grader, men lå en lang overgang på 10 grader, men det føltes varmere på grund af den kraft som solen havde fået.

Jeg havde fået god assistance i dag….De to hårdtarbejdende kratluskere Rasmus Turin og Henrik Rask…gjorde hvad de kunne for at finde nogle gode trækgæster….Det blev bla. til en ubestemt Mose-/skovhornugle, flere Ringdrosler og uden at være helt sikker en af vores tidligste fund af Bysvale her på Hukket…Senere dukkede Henrik Brandt også op og han kunne tilføje endnu en ny årsart i form af en Fjordterne… Dagens 3. årsart blev en Gulirisk som lå og fløj lidt rundt inden den landede lige øst for stationen, hvor den gav sig til at synge lidt.

Gulirisk han 2k+ Blåvand 14.04-2016-1. Henrik KnudsenDagens lille “guldklump” var denne Gulirisk han som underholdte for en kort bemærkning.

Mærkningen gik også fremragende i dag…igen kunne vi komme op på 40 fugle… Gransangeren havde i dag atter fået momentum og var dagens mest hyppige fugl i nettene med 10 stk..

Ringmærkning: Jernspurv 4. Rødhals 7. Solsort 2. Gransanger 10. Fuglekonge 5. Sortmejse 1. Bogfinke 1. Tornirisk 2. Lille Gråsisken 7. Gulspurv 1. I alt 40 fugle fordelt på 10 arter.

Om eftermiddagen havde vi nogle timers møde i udviklingsgruppen og vanen tro var det hyggeligt og inden mødet havde Svend Aage og Grønne været ude og købe nye senge til stationen…..så det bliver den rene Tornerose søvn….bare jeg dog kan komme op om morgen i fremtiden…. Mine søde naboer Bente og Ole i sommerhuset overfor fuglestationen havde været så søde at inviterer på aftensmad og sikke jeg blev forkælet…..korteletter i fad og pandekager med is og hjemmelavet brombærmarmelade og hjembagt drømmekage……så bliver livet ikke meget bedre.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog