Lørdag d. 16. april 2016

Vejr: Fra vindstille til kuling…Ikke Dronning Margrethe vejr i dag… Der var nærmest ikke en vind der rørte sig om morgen, hvor vinden kom fra NØ (71) 1 m/s…..men fra midt på eftermiddagen kom det kraftige vejr skifte og vinden gik i VNV (291) 17 m/s med stød op på 22 m/s.. Dagen startede tør, men hurtigt kom der mange byger ind og det gik hen og blev en rimelig våd dag, med undtagelse af et par timer om eftermiddagen, hvor solen kiggede kortvarigt frem 6-8/8…. Sigten lå på 10-15 km. I de tidlige morgentimer føltes det ganske lunt på trods af det ikke var mere end 5 grader, men da vejret skiftede blev det råkoldt.

Vejret så helt spændende ud om morgen og det så meget lovende ud for ringmærkningen….Men fornøjelsen blev desværre kort på grund af vejret…..Men mærkningen blev gennemført og jeg fik ringmærket 19 fugle, hvilket egentlig er godkendt når alt kommer til alt. “Igen igen” var det Gransangeren der strøg til tops med 8 fugle. Årets første Gærdesangere dukkede op i dag og den ene jeg fik fingrer i var mærket, da jeg allerede d. 18. maj 2014 havde mærket den som en 2k…

Ringmærkning: Jernspurv 1. Rødhals 2. Solsort 3. Sangdrossel 1. Gransanger 8. Fuglekonge 1. Grønirisk 1. Lille Gråsisken 2. I alt 19 fugle fordelt på 8 arter.

Gærdesanger 3k+ ringm. 18. maj 2014. Blåvand 16.04-2016-1. Henrik KnudsenGærdesanger er en fantastisk fugl til at “leverer varen”…. de vender tilbage år efter år….så flot at denne lille sylviasanger kan klare så mange ture.

Om eftermiddagen tog jeg et lille kig på Sydhukket, hvor vinden havde bragt lidt Suler og Almindelige Kjover ind til kysten.

Ellers en hyggelig dag, hvor flere folk kiggede ud, først kom Michael Gammelholm, siden fulgte Tessa og Sven Bødker og de havde de herligste ting med…Naboen var også ekstra søde i dag, der stod sørme lidt mundgodt på trappen og som sidst mand på banen dukkede Martin Søgaard op….og han røg straks i køkkenet og lavede noget super dejlig mad til os. Man føler sig jo som den heldigste ringmærker !!

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog