Søndag d. 17. april 2016

Vejr: Det var noget af en kuling der bød op til dans i dag. Vinden kom NV (294) 14 m/s, mens vindstødene kom helt op 17 m/s….Det var heldigvis blevet tørvejr og solen var godt fremme  4-6/8 ….og vi nød dens varme, da det ellers føltes hundekoldt hele dagen, hvor temperaturen lå mellem 6 og 7 grader. Sigten var fin, hvilket jo er typisk i denne vindretning 15-18 km.

Ringmærkningen var ikke mulig i dag, da vi nærmest havde fået efterårstilstande rent vejrmæssigt herude….så Martin og jeg blev hurtige enige om, vi ville på havobs på Sydhukket, selv om vindretningen var noget rigtig møg….Det kunne næsten kun gå fremmad…ingen af os kunne jo få bredere midterskilning lige meget hvor tosset vinden var. Böhmer og Manstrup kom også herud, de ville dog prøve Nordhukket…..ungdommen tog kampen op mod vinden, mens oldboysholdet krøb i læ.

Der var ikke just meget at berette om, der var meget stille derude…Vi kunne dog glæde os over 8 nord- og 1 sydtrækkende Mallemuk, hvilket er et ganske fint antal om foråret…Flere af dem sås super godt på Sydhukket, hvor et par af dem var nede og raste inden de trak videre. Sortænderne havde ikke nogen stor dag, dog overraskede Krikand med 128 nordtrækkende fugle, alle kom meget tæt på kysten…så vi kunne rigtig tjekke igennem for en Atlingand. Vi havde håbet på et par Kjover, men det kunne vi desværre ikke presse ud af bølgerne…

Godt stivfrosne holdte vi en mindre pause hjemme på stationen, her havde vi besøg af Lene Ørskov, som kunne berette om 3 Ringdrosler…hun havde lidt billeder med af dem og jeg kunne genkende den ene, da den havde lidt hvide prikker i ansigtet og var identisk med en fugl jeg havde set for et par dage siden.

Da vi havde fået varmen, blev vi enige om vi ville en tur til Tipperne….Det var en super dejlig tur, hvor det var skønt at se hvordan engene summede af liv…der var fyldt helt op af Bramgæs og Hjejler samt en stor flok Skestorke…. Mellem de Store Kobbersnepper fandt vi også en utrolig smuk Islandsk Stor Kobbersneppe…fantastiske dybe røde farverne den har i forhold til de lokale ynglefugle…som i øvrigt skældte godt og lystigt ud….Så på trods af vejret…lækker forårsstemning.

På vejen hjem gennem Blåvand by opdagede vi en Husrødstjert ved Blåvand Feriecenter,….den skulle lige nydes og tjekkes og det gav en overraskende bonusart, da vi så årets 2. Gulirisk herude i form af en hun som hoppede rundt og fou.

Gulirisk hun Blåvand Feriecenter 17.04-2016-1. Henrik KnudsenMan skal ikke altid foragte kulde og vind fra den forkerte vindretning…det kan selv give en Gulirisk…det må være dagens lektie.

Efter lidt madhygge drog Martin atter hjem til det fynske.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog