Søndag d. 24 april 2016

Vejr: Nu trænger vejrguderne til en røvfuld….. man stod op til sne den 24. APRIL….hvad helvede ligner det…. Det var bidende koldt hertil morgen, temperaturen var sneget sig ned på 1.7 grader….men kravlede alligevel op på 8 grader i løbet af dagen…..Vinden kom næsten direkte fra N (7) 4 m/s, senere på dagen tog den lidt til og nåede op på 8-9 m/s. Dagen startede skyet 5/8, senere kom der flere huller i skyerne og det blev en rigtig flot dag med sol. Sigten var fremragende og lå på 20 km.

Blåvand i sne 24. 04.2016-1. Henrik Knudsen

Sådan kan Fuglestationen også tage sig ud –  sne i april tidligt om morgen suk suk suk !!!!!

Selv om DMI havde nævnt muligheden for sne….så var jeg noget chokeret da jeg kiggede ud af vinduet hertil morgen…..der var hvidt derude og det på trods af at kalenderen skriver ultimo april….SKANDALE. Det var total urealistisk, første fugl man hørte var en syngende Løvsanger…..stakkels Afrikatrækker, noget af en kold velkomst….

Nå men mens de gamle dreng sov….strøg altid morgenfriske Martin på morgenobs, mens jeg gik ud og ringmærkede… Mærkningen krævede konstant runder på grund af kulden……så der var gang i gummistøvlerne denne morgen… De to første fugle jeg fangede var Løvsangere, det var dog kun den ene der skulle mærkes da den anden allerede var mærket….Fuglen havde en dansk ring på, men den var ikke fra Blåvand, så Per Kjær fra Fanø der lå og sov skønhedssøvn blev vækket….det kunne jo være en af hans fugle…..Ganske rigtig gættet… den var mærket af ham, dog ikke i år, da han endnu ikke havde fanget nogen i år, men formentlig sidste år…så det bliver spændende at høre den nøjagtige dato.

Løvsanger i sne Blåvand d. 24. april 2016. Henrik KnudsenDette noget sløje dokufoto af en Løvsanger…… skal blot illustrerer, at man nu også kan fange Løvsanger i snevejr (se baggrund) i Blåvand

Midt under ringmærkningen dukkede Bent op med en gruppe gæster der skulle have et foredrag om ringmærkning samt se nogle fugle. Vi havde i dag i samarbejde med NaturKulturVarde lavet et fælles arrangement. Heldigvis var der på trods af vejret lidt fugle at vise dem, så det var en rigtig fin tur vi havde med dem. Jeg mærkede frem til først på eftermiddagen og fik da presset 15 fugle ud af det og kunne da glæde mig lidt over 3 ringmærkede Løvsangere samt en aflæst fugl….så nu begynder de måske at ankomme

Ringmærkning: Jernspurv 1. Rødhals 3. Solsort 1. Sangdrossel 1. Gransanger 2. Løvsanger 3. Blåmejse 1. Tornirisk 1. Lille Gråsisken 2. I alt 15 fugle fordelt på 9 arter.

Martin som stod ude i klitten og blev gennemkold….så igen i dag mange tusinde H/F-Terner, men i dag rastede de kun kortvarigt…Der var også lidt gang i de Rødstrubede Lommer, hvor det blev til lige over 300 fugle. Årets første Rørhøg i form af en han var ude at vende inden den forsvandt mod syd.

Martin i Blåvand 24.04-2016-1. Henrik KnudsenMartin….måske den første “kosak” på Hukket nogen sinde…. Måtte have tevarmeren på hovedet for at kunne holde varmen på morgenobsen.

Ellers var vi mange på stationen i dag og derudover fik vi besøg af Per Olsen, Svend Aage Clausen og Michael Gammelholm, så det var en rigtig hyggelig dag på trods af kulden. Om eftermiddagen var der kun Per Bo og undertegnede tilbage.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog