Søndag d. 1. maj 2016

Vejr: Så kom foråret…. hvor var det dog rart…Solen skinnede og der var ikke meget vind…god start på maj. Vinden kom fra NV (331) 4-5 m/s og den blev aldrig kraftigere… Lidt skyer om morgen 4/8, men ud på eftermiddagen var der blot et svagt skydække….som ikke kunne stoppe en herlig sol i at varme skønt, temperaturen lå på 6-10 grader. Sigten 20 km.

Vi havde fået hinanden gejlet godt op i dag…. der var ikke grænser for hvad vi skulle se med svag vind osv… jo jo de gamle drenge havde fået deres anden ungdom…Så Skat og Søgaard nærmest løb om kamp op på Sydhukket for at få den bedste plads…nu skulle der tælles lommer m.m. Jeg havde også lovet guld og grønne skove i nettene…men ak ak….efter et par timer hang vi alle med næbbene….der var uhyggeligt tomt….eneste nævneværdig fugl var årets første Bomlærke herude som kom trækkende ude i SØ-klitten. Men så var det Bøhmer som nu også var dukket op meldte sig ind i kampen og pludselig meldte Grønspætte over warkiien…Den var kommet fra Vesterled og fløj direkte ned i Fyrhaven og på hovedet ned i net F3….og desværre røg den direkte ud igen….for helvede da også !!!!! … Fuglen fløj om bag Fyret hvor vi hørte den kalde, inden den forsvandt ned mod mosen…. Selv om jeg lige havde fået en ny hukart…. var det næsten ikke til at holde ud, at den var røget ud af nettet igen… Men ud af ingenting kom den tilbage og fløj nu rundt mellem Vesterled og Stationshaven…. Pludselig meldte Martin og Jimmy, at den var gået ned inde ved V6….jeg listede nu ind i haven og pludselig fik jeg gang i gummistøvlerne, da jeg så den hang i V6…. Blåvands 4. ringmærkede Grønspætte var en realitet…. De andre fund stammer fra 1972, 1974 og 2008… det drejer sig hhv. om 2 om foråret og 2 om efteråret. I alt er der set lidt over 20 fugle herude, hovedparten stammer fra sommerhalvåret…

Grønspætte 2k+ hun Blåvand 01.05-2016-B. Henrik KnudsenI modsætning til Stor Flagspætte er Grønspætte en dejlig fugl at have i hånden, da den overhovedet ikke hakkede en..

Ringmærkning: Grønspætte 1. Gærdesmutte 1. Rødhals 1. Gærdesanger 1. Gransanger 1. Løvsanger 5. Musvit 1. Bogfinke 3. Grønirisk 3. Grønsisken 2. Gulspurv 2. I alt 21 fugle fordelt på 11 arter.

Resten af dagen blev der slappet af samt kratlusket og der blev set flere årsarter til området… Efter jeg havde skrevet dagbogen i går opdagede Skat en syngende Græshoppesanger bag stationen og den var også på plads i dag, den skulle da også lige nævnes… Men ellers blev det til Bynkefugl, Gøg og Sivsanger i dag som alle blev set i moseområdet.

I dag kiggede Michael Gammelholm, Henrik Brandt og Per Olsen også forbi, så der var god hyggestemning herude.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog