Mandag d. 2. maj 2016

Vejr: Det blev faktisk bedre end der var stillet os i udsigt, hvilket betød der kom noget mere sol i dag, skyerne dukkede først op om eftermiddagen og hen under aften lå der en fronten lige vest for Hukket 3-8/8. Vinden var lidt mere på dupperne i dag, den kom fra S (168) og lå på en 6 m/s, over middag var den lige oppe og “kysse” 8 m/s i nogle timer. Sigten startede super god 20 km, men senere blev det noget mere diset. Temperaturen lå fra 7 til 11 grader

“Grønspætte-holdet” Rip, Rap og Rup a ka Jimmy, Martin og undertegnede var blevet reduceret, således var det kun var Rip og Rup der passede posten herude i dag…da Rap var smuttet hjem til Andersine…..

Vi fordelte os ikke overraskende således at Jimmy snuppede Sydhukket og jeg passede vanen tro nettene…. Det blev en lidt hektisk morgen for mig, da der lige pludselig luskede en Ræv rundt…så haverne blev mandsopdækket så den ikke fik mulighed for at “deltage” i ringmærkningen.. Selve mærkningen gik stille og roligt, jeg fik fanget 27 fugle…Talrigest fugl var Gransanger med 7 fugle, skarpt forfulgt af Gærdesanger med 5 og Løvsanger med 4 fugle… Imellem de fangede fugle fangede jeg for 3. gang i år en fugl med Hollandsk ring…det var en Gransanger som var blevet mærket d. 23 april 2016 i Naturgebied De Burgumer mar oostoever i Friesland 295 km fra Blåvand, så på blot 9 dage gav det en aflæsning ganske flot synes jeg.

Mellem runderne fik jeg lusket lidt og ellers timet et perfekt kig op til Jimmy…..jeg havde ikke siddet mange minutter før han meldte ad lys Mellemkjove med køller…..og den kom så fint, at man kunne nyde den i håndkikkert…..det blev årets anden fugl i dette forår. Så stemningen var høj på klittoppen…. Men ellers havde han en stille morgen, med lidt lommer og H/F-terner.

Sandløberne sover Blåvand 28.04-2016-1. Henrik KnudsenDisse dag kan man begynde at se hvor smukke Sandløberne er ved at blive, da de er ved at skifte til sommerdragt….næsten som at se en helt anden art, når de hopper i den mere røde yngledragt..

Ved middagstid dukkede Svend Aage Clausen og lidt senere også Jørgen Grønne op… vi havde aftalt at få gjort de nye senge klar og ikke mindst få muget godt ud oven på, da der gennem årene er samlet en masse ting sammen på den øverste etage…. Stor tak til de to herre som gør en fantastisk indsats for fuglestationen….Og vi mødes allerede på onsdag igen, så har vi gang i flere projekter

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog