Tirsdag d. 3. maj 2016

Vejr: Dagen startede trist, da regnen væltede ned lige som jeg stod op kl. 4, men kl. godt 07.30 stoppede regnen og herefter var der kun fremgang… Vinden startede i S (183) 6 m/s, men da regnen kom drejede vinden om i NV og nåede helt op på 10 m/s, men tog heldigvis af da regnen stoppede og lå på 5-8 m/s resten af dagen. Dagen startede helt overskyet, men da regnen stoppede kom der masser af huller i skydækket og sol kiggede herligt frem 4-8/8. Sigten lå mellem 10-20 km. En rigtig lun morgen med 9 grader, den fald dog med det samme 2 grader da regnen kom…

Som to gamle ringvrag sad vi og kiggede lidt ud af de våde vinduer om morgen …der var ikke rigtig noget vi kunne gøre….Men Jimmy har jo heldigvis altid en god historie i ærmet eller to….så det var ganske hyggeligt. Men da vi opdagede regnen var lige ved at slutte, hoppede vi straks i arbejdstøjet og strøg udenfor.. Alt var ved det gamle…. Jimmy i klitten, senere fik han selskab af “tirsdagsholdet”, mens jeg passede vores haver.

Det dårlige vejr…var faktisk slet ikke så dårligt…..det havde smidt et ganske fint fald af småfugle…så endelig var der lukket lidt op for sluserne… Løvsanger fik sin bedste dag med 22 fugle og stod dermed for en 1/3 af alle fangne fugle i dag. Årets første Brogede Fluesnappere hoppede også rundt og jeg fik fanget 2 fugle…ellers kunne jeg glæde mig over 7 Rødstjerter og 10 Munke….så kedeligt var det bestemt ikke i dag.

Ringmærkning: Rødhals 2. Rødstjert 7. Sangdrossel 1. Sivsanger 1. Gærdesanger 3. Tornsanger 1. Munk 10. Gransanger 7. Løvsanger 22. Fuglekonge 1. Broget Fluesnapper 2. Grønirisk 1. Lille Gråsisken 1. I alt 59 fugle fordelt på 13 arter.

Tornsanger 2k+ han Blåvand 03.05-2016-1. Henrik KnudsenOm få dage kan man høre denne sanger overalt i klitlandskabet hvor der er en busk…. det er klart en af sommerens mest “spillede sange” !!

I klitten var der mere ro på “kontoret”, der var mange arter, men ganske små antal…det blev til knap et par hundrede lommer, hvoraf der var 2 Sortstrubede imellem. Drengene havde en hidsig debat vedrørende en Kjove sp. som kom langt ude… men det hele endte i fred og fordragelighed.

Om eftermiddagen takkede Jimmy af, det var tid til en tur hjem til København…inden turen atter går til Jylland i morgen efter arbejde hvor det gælder Skagen næste gang…så nu må jeg se om jeg ikke kan drille Per Bo og Jimmy lidt mens de løber rundt deroppe…. de skal få kamp til stregen

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog