Søndag d. 8. maj 2016

Vejr: Det var igen en helt utrolig varm dag….der igen bød på lidt rigelig vind…..Vinden var forsat i det østlige hjørne Ø (112) 7-11 m/s, så der var godt gang i støvet ude på p-pladsen. Vi havde et tyndt skydække det meste af dagen….men masser af blå himmel alligevel 4/8. Sigten var lidt præget af dis over havet 15 km. Det var endnu varmere end i går, temperaturen lå på 14-22 grader.

Tyrkerduer Blåvand 08.05-2016-1. Henrik KnudsenMorgenfriske Tyrkerduer sad i det flotteste lys da solen kiggede frem…….aaaaaaaaallllt for tidligt!!!!

Martins sidste dag i denne omgang skulle atter bruges på at kigge oppe fra klitten….han vil prøve om han ikke kunne presse en Hvidvinget Terne ud af havet…..han er sgu en fighter den lille mand fra Odense… Men på trods af en kæmpe indsats kom den ikke, men til gengæld kom der 17 Sortterner i bogen…hvilket ikke var så ringe endda…et af de største antal der er registreret om foråret. Mærkelig nok var rovfuglene gået total i stå, det blev kun til en Rørhøg samt en ubestemt Kærhøg….som vist lugtede mest af en Steppehøg.

På trods af at bare små 150 km fra os på Helgoland…hvor der var kæmpe fald af småfugle.. var det desværre ikke noget der smittede af på os i dag….. vi kæmpede for at få samlet lidt “krummer” sammen…. Ti timers fight blev ikke belønnet….det gav kun 23 fugle, heraf stod Løvsanger og Rødstjert for de 15.

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Rødstjert 7. Havesanger 1. Munk 2. Løvsanger 8. Musvit 1. Grønirisk 1. Tornirisk 1. Lille Gråsisken 1.  I alt 23 fugle fordelt på 9 arter.

Vi fik kun en enkelt ny årsart til området i dag, da vi havde 2 Grå Fluesnapper som de første i år hhv. en i Fyrhaven og en i mosen….. Mosen bød på en meget spændende Gul Vipstjert sp. som jeg i skrivende stund har prøvet at sende lidt rundt… Den havde en påfaldende hvid strube, hvilket fik mig til at tænk på cinereocapilla…..som en mulighed, men de nordlige thunbergi kan også fremvise noget hvidt….dog har jeg aldrig set en med så afsat hvid strube, så det bliver spændende at høre andres input…

Gul Vipstjert sp. Mosen, Blåvand DK 08.05-20161-Henrik KnudsenHertil aften fik Krabbe og jeg støvet denne meget spændende Gule Vipstjert op……..nede i mosen…..cinereocapilla ?

HKn

Ps: Glemte Mudderklire…De første 2 i år rastede i mosen…

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog