Lørdag d. 21. maj 2016

Vejr: Det var ikke det meste spændende vejr, men helt tosset var det heller ikke. Dagen lagde ud med vind fra S (187) 5 m/s, senere friskede det lidt op, da der ud på formiddagen begyndte at komme småregne ind fra SV i kortere og længere perioder … Sigten var begrænset i dag på grund af dis og regn, den lå fra 3-5 km. Temperaturen lå fra 11-13 grader og dagen føltes til at starte med lun, men da regnen kom blev det mere køligt. Det var total overskyet hele dagen 8/8.

I dag havde jeg fået selskab af Bøhmer og Manstrup, senere kom Michael Gammelholm og Lene Ørskov også forbi. De unge mænd lave en morgenobs i klitten….men pga. sigten væltede det ikke med fugle i notesbogen, mest spændende fugl var nok en Almindelig Kjove samt lidt trækkende vadefugle. Men det var egentlig meget heldig at der ikke var så meget gang i den…..for Bøhmer tog på en kratlusk gennem området….det gav bla. årets første Vagtel i mosen og endnu bedre blev det da han meldte om en syngende Nattergal ved Ishuset.. Det var den første herude om foråret siden der sad en og sang nord for det grønne Militærskur i 2012. Fuglen var for øvrigt en 2k fugl.

Nattergal 2k han sy Ishuset Blåvand 21.05-2016-1. Henrik KnudsenDagens lille overraskelse var den 23. iagttagelser af Nattergal for Hukket om foråret i perioden 1973-2016, på nær et fund fra juni, stammer alle fra maj og det tidligste er fra den 9. maj….

Jeg ville jo gerne haft finger i den fine Nattergal, men den kom aldrig det sidste stykke mod vest, den er nemlig ikke ringmærket om foråret siden 2010, men måske den kommer forbi i morgen…. Jeg måtte atter kæmpe mange timer for at få pyntet lidt på den samlede årsliste, af dagens 20 fugle var de 4 Havesangere og 6 Gransangere. Derudover fik jeg mærket de første årsunger af Skovspurv. Mellem de nymærkede fugle var der også et par genmeldinger af egne fugle samt årets anden genmelding fra Frankrig, så jeg var godt tilfreds med dagens forløb….en udenlandsk genmelding får altid smilet frem.

Ringmærkning: Rødhals 1. Gulbug 2. Gærdesanger 2. Havesanger 4. Gransanger 6. Løvsanger 1. Stær 2. Skovspurv 2. I alt 20 fugle fordelt på 8 arter..

Grans med fransk ring Blåv. 21.05-2016-Å. Henrik KnudsenEn Grans med fransk ring lagde vejen forbi nettene i dag…….Bonjour mon ami…. man er vel lidt frankofil….

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog