Torsdag d. 26. maj 2016

Vejr:  Dagen var meget præget af overskyet vejr og først omkring kl. 17 brød solen igennem 5-8/8. Vind var der ikke meget af (herligt), om morgen næsten ren Ø (76) 3 m/s, senere mere ren NØ….og sidst på dagen drejede den lidt frem og tilbage.. Det føltes koldt om morgen og det meste af formiddagen, men pludselig over middag kunne man mærke der skete noget og temperaturen steg og det blev lækkert lunt 11-15 grader. Rimelig god sigt hele dagen 15 km..

Selv om vejret egentlig var ganske spændende var mine forventninger noget mere begrænset i dag…især da sigten var så god, at man kunne frygte fuglene ikke ville stoppe her ved Blåvand, men bare forsætte ud over Nordsøen…. Selv de lokale ynglefugle havde heller ikke travlt med at synge….så der skulle åbenbart kæmpes lidt mere i dag… Gulirisken gav igen lyd fra sig og gav lidt håb om bedre tider….men nettene forblev lettere tomme. Henrik Brandt dukkede op og han hørte straks en syngende Karmindompap…. vi fandt hurtigt fuglen…en smuk rød han…med ring på venstre….det fik jo lige hjerte til at hoppe en ekstra gang, da det så nok var en fugl jeg tidligere havde mærket…..Og heldigvis hoppede den i nettet ved Ahornen V5 og ganske rigtig…jeg havde mærket den 15. juni 2015 som en gammel han….altså en 3k+… En fantastisk følelse atter at stå med den et år senere og vide den havde tilbragt vinteren omme på den anden side af jorden….det er bare vildt…. men som det kan ses på billedet….var gensynsgælden begrænset….jeg fik lidt skæld ud… Senere snuppede jeg endnu en Karmindompap…denne gang mere typisk en 2k+ fugl, så enten en hun eller en ung han, den skulle dog nymærkes, så nu må vi se om den også atter dukker op næste år.

Karmindompap synkrooverbid Blåvand 26.05-2016-1. Henrik KnudsenKarmindompap 2k+ synkronoverbid Blåvand 26.05-2016-1. Henrik Knudsen

En rigtig stor “sportsgren” blandt Karmindompaper er synkron i at åbne næbbet og forsøg på at se mest dum ud samtidig

Ringmærkning: Rødhals 1. Kærsanger 1. Rørsanger 2. Gulbug 4. Tornsanger 2. Havesanger 2. Gransanger 6. Løvsanger 1. Grå Fluesnapper 3. Stær 1. Bogfinke 1. Tornirisk 4. Lille Gråsisken 1. Karmindompap 1.

Ellers afholdte vi et tidligt Udviklingsmøde i dag…. da Sven Bødker havde lovet at være tidligt hjemme og skralde kartofler…Det var et rigtig fint møde, hvor drengene havde købt lækker mad i lange baner, som jeg nød godt af og fik fyldt køleskabet op….Efter mødet gik de to seje vestjyder Grønne og Clausen ombord i vores redskabsrum som var blevet fyldt til bristepunktet de senere år….Det var imponerende at se de to gamle drenge forvandle det rum til en sand fornøjelse at komme over i igen….igen en meget flot indsats af to der brænder for Blåvand Fuglestation og dens fremtid….jeg var meget imponeret…..håber jeg selv kan fremvise sådan en gejst når jeg når den alder…….om meeeeeeget lang tid…….er jo kun forsat 28 1/2 år….

Om aftenen dukkede Lille Per op efter mange uger i Skagen…. efter lidt brok var han atter blid som et lam og egentlig en ganske flink fyr…..Senere ankom et tysk ægtepar som skal arbejde med noget kunst på stranden til sommer…. de skulle lige ud og se hvad der ventede dem.

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog