Fredag d. 27. maj 2016

Vejr: Det rene sommervejr….så fedt… Om morgen blot let vind fra Ø (71) 4-5 m/s, over middag drejede vinden og endte i NW og vinden tog et nyk op til 6 m/s. Det var en rigtig lækker varm dag, temperaturen lå mellem 9 og 17 grader….dagen bød på masser af blå himmel 4/8 og rigtig dejlig solskin. Sigten super fin 20 km, dog kom der lidt dis over havet på et tidspunkt.

Efter jeg kom tilbage fra net opsætning rullede Bøhmer og Manstrup ind, de havde en fridag og den skulle bruges på at tjekke Blåvand for spændende fugle…Vi fik dog hurtig alle mand det indtryk der ikke var ankommet ret mange trækfugle….det så blot ud som om der var ankommet lidt Grå Fluesnappere. Karmindompapen sang dejligt hele dagen og den grønne fugl sad senere tæt ved siden af den røde, så det var nok en hun jeg fik mærket i går, ellers tror jeg ikke den fik lov til at sidde ved siden af den røde han – der var kærlighed i luftenBlåv 27.05-2016 021Den røde han er den rene “score-kaj”…. mindre en 24 timer efter ankomsten…..sad der en lækker “finke” ved hans side…

Bedst som man troede der ikke rigtig ville ske noget…..ville David Manstrup (godt gået David) det heldigvis anderledes…. han spottede lige en smuk Rødrygget Svale henover Stationen. Efter lidt panik….kunne vi alle nyde den i små 10 minutter, hvor den lå sammen med en flok svaler…. herefter forsvandt den uden vi rigtig opdagede hvorhen….

Blåv 27.05-2016 233kopi

Dagens klare vinder blev denne herlige Rødryggede Svale, der rastede lidt nord for Fyret og vanen tro ikke særlige længe…

Men dagen var slet ikke slut endnu…..efter Svalen blev der kigget højt på himlen herfra stationen og det gav fin belønning med flere rovfugle, bla. sås en sjælden forårsgæst i form af en Hvepsevåge som var helt ude at vende Fyret inden den atter forsvandt mod nordøst…. Pludselig blev der meldt om to Havørne henover Vesterled….. og sekundet efter kunne Sven Bødker melde om, at der var endnu en fugl på vej…. og så lå der ellers lige 3 fugle og kredsede sammen…. det er vist aldrig sket før i Blåvand…… Ved samme lejlighed blev endnu en årsart spottet da to Traner lå inde over heden og kredsede kortvarigt…

Ringmærkning: Gulbug 2. Tornsanger 1. Havesanger 2. Gransanger 2. Løvsanger 2. Grå Fluesnapper 5. Musvit 1. Grønirisk 3. Tornirisk 1. I alt 19 fugle fordelt på 9 arter.

Folk i felten i dag var: “Henrik “Gul-af-Brandt”, Svend Bødker, Per Bo Hansen, David Manstrup, Henrik Bøhmer, Jørgen Grønne og undertegnede..

Slut på en skøn dag hvor det mere var kvaliteten end kvantiteten der tog overskrifterne…… man glæder sig allerede til i morgen…..måske der kommer noget eksotisk igen…..

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog