Mandag d. 30. maj 2016

Vejr: Hysterisk varm og trykkende dag….. Vinden atter i NØ ( 42) 5 m/s, men desværre tiltog vinden og der var temmelig kraftige vindstød dagen igennem…Varmen var der allerede fra morgenstunden af 15.9 og da den toppede var den oppe og vende 26 grader…Skydække svingede noget frem og tilbage dagen igennem 4-7/8… Sigt 10-20 km…

Vi var hele 3 mand på Hukket i dag…… Jeg havde fået besøg af to hardhitter fra hovedstaden Mathias Blicher Bjerrgaard og Philip Elbek….som mod alle odds havde valgt at give Blåvand en chance her i foråret… dejlig med noget ungdommelig fighterinstinkt …. Og der gik heller ikke længe før knægtene var i røret….de havde spottet en  2k Steppehøg…… så det var jo en super fed start……Jeg så lidt senere r.. af den inden den forsvandt mod NØ hvor den havde taget højde…. Nå men mens drengene passede Hukket gik jeg vanen tro og passede nettene…..det lignede en rigtig stille dag på kontoret…der var for meget vind i garnene….og så alligevel…. pludselig hang der en Sydlig Nattergal foran mig oppe i Fyrhaven i F5…. nice suprise som vi siger på Tåsinge !!!… Drengene returnerede staks fra Hukket….. der var en ny DK på spil……

Sydlig Nattergal 3k+ Blåvand 30.05-2016-3. Henrik KnudsenEn af de mere sene Sydlig Nattergale på Hukket – blev fanget i Fyrhaven

Efter de havde set fuglen opdagede Mathias en syngende Lille Fluesnapper over ved Vesterled…… Fuglen forsvandt relativ hurtigt, men kunne senere genfindes oppe i Fyrkrattet øst for Fyret, hvor den sang for fulde hals…. desværre var den helt umulig at få at se….så vi fandt aldrig ud af om det var samme fugl som vi havde i går…. det var jo som bekendt en han..

Under ringmærkningen genfangede jeg vores faste røde han Karmindompap…. men han var nu ikke længere alene…. der var dukket endnu en rød han op ude på P-pladsen, den kunne ses samtidig mens jeg havde den anden i hånden… Så i år har der indtil videre været 4 forskellige Karminpapper herude.

Ringmærkning: Sydlig Nattergal 1. Rødstjert 1. Gulbug 1. Gærdesanger 1. Gransanger 1. Grå Fluesnapper 4. Stær 1. Skovspurv 1. Tornirisk 1. I alt 12 fugle fordelt på 9 arter.

Resten af dagen kiggede drengene godt efter fugle, det resulterede bla. i en trækkende Skestork i mosen. I mens tog jeg hæksaksen og gik lidt amok oppe i Fyrhaven…..man kan faktisk få en hybenrose til at ligne et bonsaitræ…..

Til aften dukkede David Manstrup op og Rene Rørbæk og lillebror skulle også være på vej…… det bliver hårdt med alle de vilde unge mænd….de er så kontravilde og blodige og opsatte på at tage kampen op med Chr.Ø….. “the next generation viser muskler”….. jeg er sgu stolt af dem…. der er krummer i de knægte.

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog