Tirsdag d. 31. maj 2016

Vejr: Vi sveder som aldrig før i maj……det er igen i dag en lækker varm dag… Det hele minder utrolig meget om i går (også hitmæssigt)..Vinden kom forsat fra NØ (64) 6 m/s om morgen og tog senere noget til… og kom op på helt op på 9 m/s, men her gik den mere i Ø og SØ.. Overvejende mange skyer 5/8, men solen var meget igennem og den føltes som i går helt uhyggelig varm…Om morgen (kl. 03.30) var temperaturen allerede oppe på 18,2 og den rundede faktisk 25 grader. Det skulle være den varmeste maj i 15 år…ifølge DMI. Sigt 15-20 km.

Nå men vi var samme hold igen i dag…og efter den fine dag i går var forventningerne høje hos os alle sammen. David og Philip drog ud i klitten, mens Mathias blev lidt her omkring stationen… Men der var relativ roligt på alle fronter….Hukket var stille og det samme var nettene…..Første udspil var en indtrækkende Mose-/Skovhornugle…. som desværre var for langt ude til en sikker bestemmelse…. men mon ikke Moseugle er det bedste bud. Men så skete der absolut heller ikke mere på Hukket denne morgen….

Drengene kom hjem og var lidt slukøret…. der var vist for stille i Blåvand i dag…. men pludselig var der held i nettene….for anden dag i streg kunne jeg plukke en Sydlig Nattergal…denne gang var det en 2k fugl som blev fanget i N1 i Stationshaven…. Så jeg måtte om til drengene og især David blev glad, det var nemlig ny DKèr….. i går var det jo Philip og Mathias der fik ny art…. Det gav lidt motivation og der blev straks luftet nye planer om luskning her og der.

Sydlig Nattergal 2k Blåvand 31.05-2016-2. Henrik KnudsenForårets 2. Sydlige Nattergal en 2k blev fanget i Stationshaven….. Mærkeligt hvor de sene fugle kommer fra….

Ringmærkning: Bysvale 1. Sydlig Nattergal 1. Solsort 3. Rørsanger 2. Gulbug 5. Munk 2. Gransanger 2. Grå Fluesnapper 2. Skovspurv 1. Lille Gråsisken 2. Lille Dompap 1. I alt 22 fugle fordelt på 11 arter.

I dag fik vi ekstra forstærkning, da Rene Rørbæk også dukkede op og bliver et par dage…. Desværre en lille time for sent til den Sydlige Nattergal… så jeg må se om jeg ikke kan snuppe en ekstra fugl i morgen, i så fald vil det være første gang nogensinde med 3 fugle på et forår…..så det bliver svært… men jeg er klar…… alt for min ven “Latino”….

Eftermiddagen gik stille og roligt…..det var for varmt til at lave ret meget fornuftigt….

HKn

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog