Torsdag d. 2. juni 2016

Vejr: Igennem to faser….Frem til omkring kl. 13… var det temmelig køligt på Hukket….temperaturen var nede på 16 grader og oven i det var der en kold vind fra næsten ren N (7) 7 m/s….. Men pludselig kunne man mærke varmen kom og på blot små 2 timer steg den med 11 grader, så den kom op på 27 grader og mærkelig nok var vinden uændret… til aften gik den dog i ren Ø. Første halvdel af dagen godt skyet 5/8 herefter kom der opklaring og sol. Sigten var mellem 8 og 15 km, men meget præget af dis.

Vejret var ikke særlig inspirerende og det lugtede fælt af, at der ikke var ankommet mange trækfugle til Blåvand…. Men vi ville da forsøg os….så drengene Philip og Rene tog skoperne på nakken og jeg kæmpede lidt med nettene i vinden….Men vores indsats blev ikke belønnet i dag….så efter mange dage med næsten en sjov fugl hver dag…. var det atter blevet “leverpostejobs”…..En Canadagås som trak nord på blev dagens højdespringer og heldigvis så vi den alle sammen…..!!!!! Ringmærkningsmæssigt fik jeg fanget de første unger af Hvid Vip og Gulspurv….

Ringmærkning: Bysvale 1. Hvid Vipstjert 1. Solsort 1. Gulbug 2. Gransanger 1. Topmejse 2. Lille Gråsisken 6 og Gulspurv 1. I alt 15 fugle fordelt på 8 arter.

Mursejler og Fyret, sommer i Blåvand 01.06-2016-1. Henrik Knudsen

Typisk sommerstemning ved Blåvand Fyr…..er når Mursejlerne flyver rundt omkring Fyret og demonstrerer deres fantastiske evner……

Jørgen Grønne lagde vejen forbi om eftermiddagen, da vi havde aftalt, at der skulle køres en masse skrald væk efter den store oprydning… Derudover tog Jørgen mål til den kommende flotte fornyelse af vores badeværelse, som foreningen “Blåvand Fuglestations Venner” har valgt at sponserer, så husk endelig at melde jer ind og støt den gode sag om at være med til at skabe Dk`s bedste fuglestation… (Reg.nr. 7700 kontonr. 1465442) det koster kun 200 kr….

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog