Tirsdag d. 19. juli 2016

Vejr: Vinden var igen i vest (289 grd) 5 m/s, dog stadig med et strejf af nord. Temperaturen var steget en grad og lå dermed på 15,5 grader fra morgenstunden. Der var et tungt skydække hele formiddagen – 8:8. 5-10 km sigt, til slut noget ringere sigt, da det blev smådiset.

Klokken blev atter 4.45 og vi måtte drage ude på morgenobs i vestenvind. Det var endnu en lidt tynd omgang, hvor der skulle kæmpes hårdt for små tal. Strandskaderne vandt kapløbet og endte på 60 fugle. Der lå også 2 Almindelige Kjover, og jagede terner tidligt på morgen hvorefter de draget sydpå. Det sender altid lidt urolige signaler, når vi ser for mange kjover for tidligt på året. Det kan være tegn på en dårlig ynglesæson i norden!?

Midt under obsen opdager jeg pludseligt en meget hvid måge, som står nord for os. Efter obsen var slut gik jeg på fotosafari, da mågen så spændende ud. Bedøm selv…

IMG_2105

IMG_2116

Her på stationen er vi blevet enige om, at det nok er en Leucistisk/albino Sølvmåge. Den er for tyknakket, og næbbet er for stort til Hvidvinget Måge. Vingerne ser også brede ud, og de er ikke helt ensfarvet. Derudover virket øjet meget sort/mørkt i felten.. Et julifund af Hvidvinget Måge, ville ellers kunne have pyntet på dagens resultat!

HKn fik lavet en masse havearbejde, og han har også virkelig knoklet i haven de foregående dage. Godt arbejde!.. Så nu er haven klar til ringmærkning! Han havde også lige overskud til at spotte en ung Karmindompap, som sad i stationshaven. Dejligt at de har haft held med at yngle.

(DMA)

 

 

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog