Søndag d. 24 juli 2016

Vejret: Vinden kom fra øst (98 grd.) og blæste med 2 m/s. Skydækket var 5/8 og der var 15 km. sigt. Temperaturen var 17,6 grd. celsius, og lidt oppe af dagen blev det diset.

Da vinden kom fra øst var DMA og jeg forhåbningsfulde ift. en god morgenobs. Men allerede på vej ud kunne vi se at vejret var lidt for godt til en af de store dage (en god vaderdag regner det en smule eller er lidt smågrumset). Desværre havde vi lidt ret, da antallet af vadere ikke var som i de foregående dage, men som sædvanlig når der ikke kommer kvantitet må der komme lidt kvalitet. I dag var det en MEGA FED ROVTERNE, der kom let og elegant lige ind fra højre. En super lækker fugl, med en ordentlig dolk for et næb! Derfor besluttede DMA og jeg at måske skulle vi blive lidt længere på obsen, som gav lidt vadere i bogen.

HKN havde også en rigtig god dag i nettene, med 33 fugle som indtil videre er efterårets bedste (det slår han nok på et tidspunkt). En liste over fuglene han forlovede kan ses her: Jernspurv 1, Rødhals 1, Sortstrubet bynkefugl, Sangdrossel 2, Gulbug 1, Gærdesanger 2, Tornsanger 1, Munk 1, Gransanger 7, Løvsanger 10, Musvit 3, Lille Gråsisken 1, Lille Dompap 1, Gulspurv 1.

I morgen lover de vind fra syd, og da vinden er i sydøst i nat kunne vi få en god vaderdag i morgen, så vi håber!

(APr)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog