Onsdag d. 27 juli 2016

Vejret: Vinden kom fra sydvest (210 grd.) og blæste med 3 m/s. Skydækket var 5/8 og 15 km sigt. Temperaturen var 12,8 grd.

I dag stod den på sydvesten vind, så vi håbede på havfugle. Dette fik vi ikke særlig meget af (1 Almindelig Kjove og lidt Suler), men dette gjorde ikke noget, da var masser af vadere. Især Islandsk Ryle, Stenvender og Lille kobbersneppe havde en god dag, og da det blæste ret meget gik nærmest ingen af vaderne højt i dag. En sand fornøjelse at se disse vadere piske henover vandet.

HKN stod igen i dag for nettet, og igen var det en stille og rolig dag med 7 fugle. Men som det er i Blåvand når kvantiteten svigter, så må kvaliteten tage over. I dag var det en Mørkbuget Spætmejse, som er den 7 ringmærket for stationen.

En liste over fuglene kan ses her: Gærdesmutte 1, Jernspurv 1, Løvsanger 2, Mørkbuget Spætmejse 1, Grønirisk 1, Tornirisk 1.

IMG_2275

Vores gårdsplads har fået besøg af 2 Husrødstjerter. Denne fugl er en ungfugl fra i år. Foto: DMA. 

Resten af dagene gik stille og roligt. Eva tog ind til Blåvand, og kom tilbage med en ny pande til stationen. En stor tak skal du derfor have, Eva.

I morgen lover de nordvesten vind, som ikke er den bedste vind i blåvand, men vi kan jo håbe at vinden ikke har indflydelse på trækket.

(APr)

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog