Søndag d. 31. juli 2016

Vejr:  Vejret vekslede lidt i de tidlige timer…Vinden kom fra SV (233) 6 m/s, men tog lidt til (9 m/s) en kort overgang, da et par mindre byger kom ind. Herefter gik en den i NV, men heldigvis kun kortvarigt og gik derefter i V (272) 5 m/s. Lidt vekslende skydække 4-6/8, men solen kiggede dejligt frem alligevel. Fremragende sigt 20 km. Temperaturen 16-18 grader.

En lidt stille dag på kontoret…..hvor det ikke væltede med fugle…..dog blev der meldt om en del trækkende Strandskader samt lidt Almindelige Kjover… desværre var der ikke rigtig nogen der fik noteret noget…. SU drengene nåede at få lusket lidt, dog uden de store overraskelser udover de sædvanlige Sortstrubede Bynkefugle…. John Frikke kiggede også ud en kort overgang sammen med Bjørn, hvor de sammen med Knud P så en 4k Kaspisk Måge på stranden. Eva og Bo var også forbi, de tilbragte hele dagen i håb om nogle gode fotos…. Islandsk Ryle var vist i høj kurs……

Jeg passede ringmærkningen, som desværre ikke var meget bedre end i går…det blev blot til 7 fugle. Samlet har juli budt på 194 fugle, hvilket er ganske tilfredsstillende. Bla. har jeg fanget 24 Løvsangere, mens jeg  sidste år i juli blot blev ringmærkede en. Måske der venter en god periode i efteråret for denne fugl, som efterhånden har haft mange dårlige sæsoner bag sig.

Ringmærkning: Bysvale 1. Sortstrubet Bynkefugl 1. Solsort 1. Sangdrossel 1. Løvsanger 2. Topmejse 1. I alt 7 fugle fordelt på 6 arter.

Først på eftermiddagen var der atter ro på stationen, da var alle SU drengene trukket videre mod deres respektive “ynglepladser”….

Terne jagt, Blåvand 31.07-2016-1. Henrik KnudsenHer var det den lidt mindre Fjordterne som forsøgte at stjæle fra den noget kraftigere Splitterne…..dog uden det store held.

HKn

 

 

 

 

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog