Tirsdag d. 2. august 2016

Vejr: En skidt start på dagen med regn/regnbyger frem til godt kl. godt 6, herefter gik det kun den rigtige vej og det blev en skøn dag. Vinden strøg lidt frem og tilbage i det vestlige hjørne, men da vejret blev målt kl. 4 lå vinden i SV (231) 5 m/s. Dagen startede meget overskyet og med regn, men senere masser af blå himmel 3-7/8. Fantastisk god sigt 25plus km. Temperatur 15-19 grader.

Da først regnen havde lagt sig var det fantastisk fedt at være udenfor…. luften var lidt kølig og det smagte af efterårsluft…. det føltes bare rigtig og herligt. Så i modsætning til går kom nettene op og på trods af få fugle, var det en fornøjelse med en morgenringmærkningstur… Første fugle var en Træløber, efterårets anden fugl og dælme om det ikke lidt senere blev til årets 3. Korttåede Træløber… Det var anden gang i år, at jeg fanger begge arter samme dag. Jeg håbede jeg kunne fange endnu en fåtallig fugl, da en Stor Flagspætte fløj henover haverne i flere omgange…. men den havde åbenbart luret mig.

Træløber 1k+ Blåvand 02.08-2016-2. Henrik KnudsenEfterårets 2. Træløber var dagens første fugle der blev ringmærket.

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Gærdesanger 2. Tornsanger 4. Gransanger 1. Træløber 1. Korttået Træløber 1. I alt 10 fugle fordelt på 6 arter.

I løbet af i går havde jeg atter fået besøg af Eva F. Henriksen og denne gang var hendes lillebror Finn også med og de vil bruge lidt dage herude i håb om at få lidt flotte fotos. Kim Mogensen som er i sommerhus med familien, tog et par timer ude i klitten, men sagde at der nærmest ikke havde været nogen trækkende vadefugle… han havde blot set 18 Islandske Ryle.

Over middag var alle mand forsvundet, så jeg havde ro til at få passet alt papirarbejdet…. det skulle gerne gøres færdig inden der for alvor begynder at ankomme mange trækfugle.

HKn

Halllo hallo: Efter redaktionen havde lukket ned, kom Henrik Bøhmer og David Manstrup og tog en aftenobs på Hukket, godt initiativ som blev belønnet med 2 rigtig fine Rovterner.

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog