Lørdag d. 13. august 2016

Vejr: En god blandet pose blocher…der bød på sol og byger/regn…. regn kom primært først på dagen, mens der kun var meget lidt regn om eftermiddagen. Vinden var frisk til hård og kom om morgen fra V (260) 11 m/s…. men om eftermiddagen hvor den kravlede i NV kom den helt op på 15 m/s. Skydækkede var noget vekslende, mest skyet om morgen 4-6/8. Sigten var fremragende 15 km. En ganske lun dag på trods af blæsten 16-19 grader.

Da jeg ikke kunne ringmærke i dag tog jeg sammen med vores nye finske observatør Ina som ankom i går og Bent på havobs….. vi skulle lige lære hende området at kende. Det var en stille start, da der ikke kom så mange fugle, men hun fik en god ide om hvordan fuglene trækker herude. Efter en time tabte vinden pusten en anelse, så jeg smuttede hjem og fik åbnet et par net….. muligvis lidt optimistisk….Og lige som havobsen blev det som forventet en tynd omgang…

Gransanger Blåvand 13.08-2016-1. Henrik KnudsenEn tur i mosen gav ikke mange småfugle, få phyller, lidt Sort Bynk og Tornser var hvad der kunne sparkes op i den kraftige vind.

Ringmærkning: Sålsort 1. (latino is back)….

Ellers vente vores gamle observatør Rene fra sidste år tilbage…. måske bedre kendt i birderverdenen som Latino eller som Jimmy og Rene fra det jyske boyband…. Under alle omstændigheder var det godt at ha´ ham tilbage….., han vil snuppe et helt efterår herude …. så hold godt øje med ham, jeg har på fornemmelsen, at han “laver stort i år”…..welcome back my friend….

HKn

Reklamer
af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog