Torsdag d. 30. oktober 2014

Vejr: Flot dag, hvor kongvinter viste lidt tænder. Vinden kom fra Ø (79) og var ganske svag 3 m/s, senere gik den om eftermiddagen over i næsten ren S og tog til i styrke 5-6 m/s. Lidt skyer lå der hele dagen på himlen 3-4/8. Sigten var fremragende 25 km, mens temperaturen om morgen lå på 7,5 grad, og nåede senere op omkring de 12 grader.

Det lå i kortene efter dagen i går samt med vejrudsigten til i dag, hvor der var lovet køligt vejr der ville ske noget i nettene og jeg fik også en ganske travl dag….især lå der i luften der måske ville dukke mange Mejser op…. Men det blev aldrig det “mejsehelvede” som jeg havde frygtet lidt, godt nok blev Blåmejse den 2. meste ringmærkede fugle i dag med 31 fugle, men det var jo ikke nok til at få bidt fingrene til blods i. Dagens suveræne vinder blev fuglekonge med 56 fugle, selv om de startede sløvt og der ikke var mange de 2 første timer, så var de den talrigeste art i dag. Men den fugl som jeg blev mest glad for var 16 Halemejser, som hang samlet i F8…..det var et rigtig mix af brogede fugle, der var ikke nogen helt rene hvidhovedet imellem. I øvrigt uden at have tjekket op på det, må det være en af de største forekomster i nettene nogensinde på engang plus det var første fund på Hukket i år… nu mangler bare en Sumpmejse herude for at vi har set alle DK`s mejser i år på Hukket…… men mon ikke der er større chance for en Blåstjert end vi får en Sumpmejse. Dagens fænologiske indslag blev en  Rødstjert hun som sad i F1 i Fyrhaven.

Ringmærkning: Gærdesmutte 4, Jernspurv 3, Rødhals 17, Rødstjert 1, Solsort 4, Sangdrossel 1, Vindrossel 1, Munk 6, Gransanger 3, Fuglekonge 56, Halemejse 16, Sortmejse 1, Blåmejse 31, Musvit 4, Bogfinke 3, Kvækerfinke 1, Grønirisk 3, Dompap 8, Gulspurv 2. I alt 165 fordelt på 19 arter.

Halemejse, Blåvand 30.10-2014-1. Henrik Knudsen

En af dagens 16 Halemejser, som mindede mest om en Nordlig Halemejse, men den var lidt småsort i nakken…men forsat en meget smuk fugl.

Bent havde en stille dag ude på Hukket, men ikke kedelig af den grund, han havde selskab af de gamle Esbjergdrenge og minsandten om Ole Hansen ikke diskede op med noget så eksotisk som en japansk whisky….hvilket de glædestrålende meddelte over warkien mens undertegnede var ved at pille 20 Blåmejser ud, så goderne var noget forskelligt fordelt i dag. Fuglemæssigt blev 5 trækkende Knopsvaner samt en Lapværling dagens højdepunkt på Hukket.

I morgen dukker DKU op, så bliver der atter mere liv på stationen…..

HKn

 

af Blåvand Fuglestation Skrevet i Dagbog